26 Ιουν 2016

Νίκος Λυγερός Βιογραφικό

Βιογραφικό σημείωμα του Νίκου Λυγερού σε επιμέλεια Σοφίας Ντρέκου

Βιογραφικό σημείωμα του Νίκου Λυγερού
σε επιμέλεια Σοφίας Ντρέκου

Το Έργο του Δρ. Νίκου Λυγερού 
για την Ανθρωπότητα 
είναι Ποίηση
και κάθε αυθεντική Ποίηση, 
είναι πανανθρώπινο Έργο.
Σοφία Ντρέκου

«Ο δείκτης νοημοσύνης πάνω από το 180 αποτελεί
ανάγκη για την προσφορά στην ανθρωπότητα»

Χρησιμοποιώντας αριθμούς, από ποιο δείκτη νοημοσύνης και πέρα μιλάμε για ευφυΐα που δεν στρέφεται κατά την ανθρωπότητας; «Από 150 και πάνω υπάρχει δυσκολία. Ιστορικά αυτό φαίνεται μέσα από το ναζισμό, φασισμό. Ο Χίτλερ ήταν πιο κάτω. Από τη δίκη της Νυρεμβέργης οι μελέτες που έγιναν απέδειξαν ότι, όσοι ναζιστές δικάστηκαν είχαν κάτω από 142. Δεν έχουμε φαινόμενα πιο πάνω. Από το 150 και πάνω ο άνθρωπος δεν κάνει κακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει καλό. Μπορεί να είναι και άπρακτος. Ο Αϊνστάιν στο 164 δεν έκανε κακό. Απλώς επέλεξε να μην κάνει κακό. Δεν ήταν για αυτόν αναγκαίο, όμως, να κάνει και καλό. Για εκείνον που διαθέτει από 180 και πάνω, είναι μονόδρομος να προσφέρει στην ανθρωπότητα, είναι αναγκασμένος να κάνει καλό».

Βιογραφικό

Είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford -Binet). H συγκεκριμένη τιμή IQ συναντάται σε 1 άνθρωπο ανά 80.000.000 (80 εκατομμύρια) ανθρώπους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο δείκτης νοημοσύνης του Albert Einstein υπολογίζεται στο 164. Το 189 IQ του κ. Λυγερού είναι σχεδόν διπλάσιο από ενός μέσου ανθρώπου. Παίζει σκάκι από 2 (!) ετών. Ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας.

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.

Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Ο Δρ Νίκος Λυγερός είναι στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και Νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυίας. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Διακεκριμένος για την επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.

Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών). 

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.

Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλτρουϊσμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.

Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 100.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, μιας διεθνούς ολιγομελούς οργάνωσης μέλη της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορούν να γίνουν μόνο άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (η αποδοχή γίνεται μέσω αποστολής στους διαχειριστές, πιστοποιημένων αποτελεσμάτων τους σε κάποιο από τα iq test που προϋποθέτει το καταστατικό της οργάνωσης ενώ αποδεκτοί γίνονται επίτιμα μέλη και ιδρυτές άλλων iq societies αυτομάτως), αλλά και της Mega Foundation, κ.α. Αναφορά του γίνεται κι εδώ.


Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους, και ένα εκ των τεστ εισαγωγής στην Parssociety είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ν. Λυγερό και είναι ευρέως διαθέσιμο στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ακόμη, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Παιδαγωγικό Τμήμα).

Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, «είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο». 

Στην προσωπική του ιστοσελίδα (Opus of N. Lygerosυπάρχουν πάνω από 25.000 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην Ελληνική, Γαλλική ή Αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 3000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των da Vinci, van Gogh, Dali, Picasso, Schiele.

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής (βλέπε www.lygeros.org). Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού, στρατηγικός σύμβουλος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας. Έχει ιδρύσει την οργάνωση "The Pi Society" στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμούς νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ' έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.

Δημοσίευσε περισσότερα από 20.000 άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας.

Έχει ποιητικές συλλογές ("Πηγή ρωμιοσύνης", "Φωτεινή νοσταλγία", "Το χρώμα του αοράτου", "Le souvenir du dragon", "La croix du dragon"), σενάρια ("Οι σκιές του Πύργου", "Στο σταυροδρόμι του γαλάζιου"), κωμωδίες ("Autoreference", "Alter Ego", "Un Deux-pieces"), δράματα ("Les demiurges", "Les chacals", "Les toques noires", "Les lumieres noires", "Dialogues oublies", "Ludwig", "Οι χορδές του χρόνου", "Cinq mouvements pour un silence," "L'homme qui n'existait pas", "Formidabiles Homines", "O άνθρωπος χωρίς όνειρα"), τραγωδίες ("Ορέστης και Ηλέκτρα", "Αχιλλέας και Πενθεσύλια", "Οδυσσέας και Καλυψώ"), ορατόριο ("Προμηθέας και Αθηνά"), όπερα ("Ο Κένταυρος και ο Τιτάνας"), μυθιστορήματα ("Le chevalier sans armure", "Τα τριάντα φιλιά του ήλιου"), διηγήματα ("Les Cameleons", "Les condamnes a vivre", "Sous l’olivier, le soleil", "Revolutions Humaines") και δοκίμια ("Leonardo da Vinci: Le genie universel", "Νοητική Στρατηγική", "Pensee strategique europeenne", "Elements de strategie contemporaine", "Humanitas et Tempus", "Codex", "Νοητική Γεωστρατηγική").

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αισθάνεστε ότι σας «ξεζουμίζουν» οι άνθρωποι;

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ: Όχι, είναι μόνος σκοπός για να βρίσκομαι στη γη. Εάν δεν έχω κάτι να κάνω για τον συνάνθρωπο γιατί να είμαι εδώ. Άρα, όταν οι άνθρωποι ζητούν συμβουλές και μπορώ να τους δώσω απάντηση, το κάνω. Δεν χαίρομαι από μόνος μου, μόνο μέσα από τον άλλο. (από συνέντευξη)

Συγγράμματα 

Ποιητικές συλλογές

Πηγή ρωμιοσύνης (ISBN 960-7956-25-7)
Φωτεινή νοσταλγία
Το χρώμα του αοράτου (ISBN 9963-596-80-0)
Le souvenir du dragon
La croix du dragon (ISBN 978-2-916808-04-8)

Σενάρια

Οι σκιές του Πύργου (ISBN 9963-8837-0-2)
Στο σταυροδρόμι του γαλάζιου (ISBN 950-8184-55-X)

Κωμωδίες
Autoréférence
Alter Ego
Un Deux-pièces

Δράματα
Les démiurges
Les chacals
Les toques noires
Les lumières noires
Dialogues oubliés
Ludwig
Οι χορδές του χρόνου
Cinq mouvements pour un silence
L’homme qui n’existait pas
Formidabiles Homines
O άνθρωπος χωρίς όνειρα (ISBN 978-2-916808-07-9 )

Άλλα

Τραγωδίες (Ορέστης και Ηλέκτρα, Αχιλλέας και Πενθεσίλεια, Οδυσσέας και Καλυψώ),


ορατόριο (Προμηθέας και Αθηνά (ISBN 9963-583-55-5)), όπερα (Ο Κένταυρος και ο Τιτάνας (ISBN 9963-583-61-X)),


μυθιστορήματα (Le chevalier sans armure (ISBN 978-2-916808-14-7), La légende du chene azur et sang, Τα τριάντα φιλιά του ήλιου (ISBN 960-6653-05-6)), 


διηγήματα (Les Caméléons, Les condamnés à vivre, Sous l’olivier, le soleil, Révolutions Humaines (1 mai 2007 ISBN 978-2-916808-02-4), Ο Δεκάλογος των Πρώτων (ISBN 978-9963-583-24-9)) και

δοκίμια (Structure elements of Hyper-structures (ISBN 960-88078-7-5), Leonardo da Vinci:Le génie universel Ignitions (1 septembre 2006, ISBN 978-2916808017), Νοητική Στρατηγική (ISBN 960-6653-12-9), Pensée stratégique européenne (Ignitions 1 mai 2007 ISBN 978-2916808031), Eléments de stratégie contemporaine (Ignitions (1 octobre 2007, ISBN 978-2916808055), Dignité humaine (Sigest 1 juillet 2006, ISBN 978-2951218796), Μαθηματικές Προκλήσεις (ISBN 2-916808-00-0), Κάτω από το βάρος ενός σταχυού (ISBN 978-2-916808-08-6), Le monde de Vincent (Ignitions 1 janvier 2009, ISBN 978-2916808093), Codex (ISBN 9789607182517), Νοητική Γεωστρατηγική).

Ο Νίκος Λυγερός, διακεκριμένος στην επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, την συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο αδιάκοπος αγώνας του για την επίλυση του κυπριακού, ήταν ο λόγος που δημιούργησε στο νησί το «Ίδρυμα Αλτρουϊσμός», που προωθεί τις μαζικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Νίκος Λυγερός παρότι ξεχωρίζει για 189 λόγους, πιστεύει ότι ο καθένας από μας είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας, άρα δεν είναι μοναδικός, αφού όλοι οι κρίκοι μοιάζουν, αλλά ουσιαστικός, γιατί όταν ένας κρίκος σπάσει τότε σπάει και η αλυσίδα.

Επικοινωνία email: 
w@lygeros.org
και
webmaster@lygeros.org

Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι

Επικοινωνία με Σοφία Ντρέκου
email: siglitiki@gmail.com 


Θεματολογία Ιστολογίου
 1. Αλμπέρ Καμύ 
 2. Άλμπερτ Αϊνστάιν 
 3. Ανθρωπότητα 
 4. ΑΟΖ 
 5. Απομαγνητοφωνήσεις 
 6. Άρθρα & Αναλύσεις 
 7. Αφιερώματα
 8. Βιβλία 
 9. Βίντεο 
 10. Γενοκτονία 
 11. Γιορτές 
 12. Διαλέξεις 
 13. Διάλογοι 
 14. Διηγήματα
 15. Δοκίμια 
 16. Εισηγήσεις 
 17. Εκπαίδευση 
 18. Ελληνισμός 
 19. Επιστήμη 
 20. Έρωτας-Αγάπη 
 21. Ζεόλιθος 
 22. Θάνατος 
 23. Θέατρο 
 24. Θεολογία
 25. Θράκη 
 26. Θρησκεία
 27. Ιστορία
 28. Κείμενα
 29. Κοινωνία
 30. Κύπρος
 31. Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
 32. Μονόλογοι
 33. Νοημοσύνη
 34. Ορθοδοξία
 35. Ποίηση[μηνύματα στην ανθρωπότητα]
 36. Πολιτική
 37. Πόντος
 38. Προσωπικότητες
 39. Ρωμιοσύνη
 40. Σ.Ντρέκου επιλογές
 41. Στρατηγική
 42. Συνεντεύξεις
 43. Συνομιλίες
 44. Τραγούδια
 45. Φιλική Εταιρεία
 46. Χριστιανισμός
 47. Χρόνος
 48. Foreign Languages
 49. Master Class

Σχόλια
Παυλίδης Γεώργιος: Όταν οι καρποί ωριμάζουν, τότε γίνονται εύγευστοι και ωφέλιμοι για όσους απλώνουν τα χέρια να τους αξιο-ποιήσουν..! Δόξα Σοι Κύριε, ότι ουκ αφήκας ημάς ορφανούς!!! 14 Ιουνίου 2017 στις 11:41 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: