12 Απρ 2016

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι θα ζήσουν (+Ομιλία του κ. Λυγερού για τον Διονύσιο Σολωμό)


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι θα ζήσουν - Ν. Λυγερός

Όταν βλέπουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, με την πάροδο του χρόνου καταλαβαίνουμε, ότι προέρχονται όχι από τη φύση τους, αλλά από τη διαχείρισή τους.

Έτσι ενώ έχουμε την εντύπωση της δυσκολίας τουλάχιστον στην αρχή, μετά από τόσες προσπάθειες βλέπουμε ότι τελικά είναι η ανικανότητα που μας εγκλωβίζει.

Είμαστε λοιπόν ελεύθεροι πολιορκημένοι στην ίδια μας την πατρίδα, αλλά όχι από ξένους αλλά απλώς από όσους επιλέξαμε για να λύσουν τα προβλήματά μας, δίχως ν’ αντιληφθούμε ότι αυτό δεν τους αγγίζει επί της ουσίας.

Διότι δεν είναι δυνατόν να μην έχουν καταλάβει ακόμα την έννοια και την αξία της ΑΟΖ, μετά από τόσο καιρό κι ότι ο ελληνικός ζεόλιθος προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τη Θράκη.

Ακόμα προσπαθούν να δουν τι είναι το καλώδιο EuroAsia Interconnector και τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Δεν έχουν τελειώσει ούτε τον διαγωνισμό για τα θαλάσσια οικόπεδα 1,2 και 10. Δεν έχουν αρχίσει νέο διαγωνισμό για τις σεισμικές έρευνες Νότια της Κρήτης με πιο πυκνό πλέγμα.

Δεν προετοιμάζονται για το νέο γύρο αδειοδότησης. Δεν ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες με την Ιταλία και με την Αλβανία. Κι όμως θεωρούμε ότι μπορούν να λύσουν προβλήματα υποτίθεται σοβαρά.

Στην πραγματικότητα, ο καθένας συνειδητοποιεί ότι, όταν λες ότι ασχολείσαι μ’ ένα θέμα, δεν σημαίνει ότι ξέρεις να το διαχειριστείς και να το λύσεις.

Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρξει επιτέλους μια αλλαγή που να ενσωματώνει ειδικούς κι όχι απλώς κομματόσκυλα που ξέρουν μόνο και μόνο να κερδίζουν εκλογές, αλλά τίποτα άλλο. Διότι τώρα δεν έχουμε ανάγκη από αυτή την ειδικότητα για το μέλλον της πατρίδας μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ομιλία για τον Διονύσιο Σολωμό

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Τοπαλίδης Ευστάθιος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών Μαρία Χρ. Ναυροζίδου σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών με θέμα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ.

Στο Βίντεο: Ομιλητής Λυγερός Νίκος, Στρατηγικός σύμβουλος.
Ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς θα απαγγείλει αποσπάσματα από το έργο.

    1. Ομιλία του κ. Λυγερού για τον Διονύσιο Σολωμό
Οι απλοί και οι ελεύθεροι

Οι απλοί δεν είχαν έκφραση. 
Περίμεναν. 
Ποιος ξέρει τι; 
Το τέλος της κυριαρχίας; 
Ή τον ερχομό του ηλίθιου; 
Οι ελεύθεροι ήταν πολιορκημένοι. 
Δεν περίμεναν. 
Όλοι το ήξεραν. 
Ούτε την κατάρρευση του χυδαίου. 
Ούτε την ανάδειξη του άθλιου. 
Απλώς ζούσαν. 
Διαβάζοντας τους επόμενους νεκρούς. 
Οι απλοί και οι ελεύθεροι, 
τα μοναδικά ίχνη της ανθρωπιάς. 

Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι
Κείμενα/Ποίηση: Opus of N. Lygeros

Δεν υπάρχουν σχόλια: