18 Αυγ 2015

Νέες απαγωγές Χριστιανών

φώτο (εδώ): οικογένειες χριστιανών στην κεντρική επαρχία Χομς της Συρίας.

Νέες απαγωγές Χριστιανών - Ν. Λυγερός
Επιμέλεια Σ. Ντρέκου

Όσο αφήνουμε ακραία στοιχεία να λειτουργούν σχεδόν ελεύθερα στη Συρία, δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν. Νέες απαγωγές Χριστιανών που θεωρούν άπιστους.

Οι Χριστιανοί βρισκόντουσαν σε μία εκκλησία στην πόλη Καριατάιν που ανήκει στον δρόμο που συνδέει την αρχαία πόλη της Παλμύρας με τα βουνά Καλαμούν. 

Γίνεται κατανοητή αυτή η πράξη σε στρατηγικό επίπεδο, αφού αφορά την γραμμή μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, όμως παραμένει ένα καθαρό έγκλημα κατά του αθώου πληθυσμού, που δεν συμμετάσχει καν στις μάχες. 

Αυτό είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζονται καμιά δικαιολογία, για να κάνουν απαγωγές, αφού το γεγονός ότι θεωρούν κάθε Χριστιανό άπιστο, επαρκεί από μόνο του. 

Οι καταγραφές που κάνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρέπει να ενισχυθούν επί του πρακτέου, αλλιώς θα παραμείνουν τα ίχνη τα μοναδικά των ανθρώπων που έχουμε χάσει. 

Κοιτάζουμε μόνο τα προβλήματά μας και δεν βλέπουμε τα βάσανα και τα βασανιστήρια που έχουνε υποστεί Χριστιανοί. 

Πολλοί έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν εξαφανιστεί κι εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε τι πρέπει να γίνει χωρίς βέβαια να συζητάμε καν το τι πρέπει να κάνουμε. 

Το θέμα έχει πάρει ήδη τις διαστάσεις μιας γενοκτονίας κι η αδράνεια παραμένει καθώς συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.


Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι
20878) Νέες απαγωγές Χριστιανών. Perfection 16 7 7/2015.
Perfection: The Journal of the Pi Society - Opus of N. Lygeros

Δείτε και...

Συρία: Την πόλη Καριατάιν κατέλαβαν οι τζιχαντιστές - Δεκάδες χριστιανοί απήχθησαν

Tην πόλη Καριατάιν στη Συρία κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Προηγήθηκαν σφοδρές και ολονύχτιες μάχες με το συριακό στρατό.

  1. Συρία: Δεκάδες χριστιανούς απήγαγαν οι τζιχαντιστέςΕκατοντάδες αμάχους, μεταξύ αυτών και 60 χριστιανούς απήγαγαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην...


    1. Γιατί σφαγιάζονται οι Χριστιανοί στη Συρία;
      Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.Ιωάννης Τασσιάς μιλάει στην εκπομπή Live για το μαζικό έγκλημα που συντελείται...
Δεν υπάρχουν σχόλια: