Στρατηγικές Διδασκαλίας και ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας - Ν. Λυγερός


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Παρακολουθείστε την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του Καθηγητή Νίκου Λυγερού με θέμα: «Στρατηγικές Διδασκαλίας» που έλαβε χώρα στην στην «Παιδαγωγική Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Χολαργού. Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα: 09.30.
  • την βλέπετε ΕΔΩ
Ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας - Ν. Λυγερός

Ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας δεν αφορά αποκλειστικά τα προικισμένα παιδιά αλλά όλους τους μικρούς ανθρώπους χωρίς εξαίρεση, διότι λειτουργεί καταλυτικά για την ανάπτυξη της νοημοσύνης τους μέσω τεχνικών, που ενεργοποιούν τη σκέψη.

Δεν περιορίζεται βέβαια ούτε στα ελληνικά δεδομένα, διότι η εμβέλειά της είναι μεγαλύτερη και γι' αυτόν τον λόγο την έχουμε εφαρμόσει πειραματικά και στη Γαλλία, στην Κύπρο, στην Αρμενία και στην Αυστραλία.

Με άλλα λόγια έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ουσιαστικά αυτό που ονομάζουμε κλασική εκπαίδευση. Έτσι είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμη σε άλλες χώρες ανάλογα με τα συστήματα που χρησιμοποιούν ήδη και δεν σχετίζεται με το οικονομικό τους επίπεδο.

Σημασία έχουν η διδασκαλία, οι γνώσεις των νευροεπιστημών που ενσωματώνει στη δομή της ως υποδομή, και οι στρατηγικές μάθησης που μετατρέπουν τη χαρά των μικρών ανθρώπων όταν ανακαλύπτουν νέα στοιχεία της γνώσης, σε εξέλιξη του εγκεφάλου τους μέσω της αναβάθμισης του νευρωνικού δικτύου που παράγει νέες δομές λόγω των τεχνικών επίλυσης προβλημάτων.



 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Εγκεφαλικές δομές και στρατηγικές διδασκαλίας". Intercollege Λάρνακας. Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρα: 09.00 - Αφίσα




Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγικές Διδασκαλίας". ΕΠΑΛ Λαγκαδά, 19/12/2017




Δείτε: